Tidigare pristagare
2012 Christoffer Lindhe, överlevare, idrottare, utvecklare

Christoffer råkade 2006 ut för en tågolycka där han förlorade båda sina ben och vänster arm, 17 år gammal. Efter olyckan började han träna simning och är med i svenska landslaget i simning. Han har svenskt rekord i flera handikapp- klasser och han var med i paralympics både 2008 och 2012. Han har även startat en fond, vars syfte är att stödja ungdomar att kämpa sig tillbaka efter en olycka eller sjukdom och hitta nya mål i livet. Istället för att ge upp har han kämpat och blivit en förebild för andra.

"Christoffer visar på ett övertygande sätt att ingenting är omöjligt. Med träning och vilja har han funnit nya mål i livet och är en verklig inspirationskälla!"

2011 Soledad Piñero Misa, skapare av Retoy

"Genom sitt sociala entreprenörskap har Soledad Piñero Misa genom Retoy visat drivkraft och vilja att verka för en bättre värld för barn och unga. I Playing for Change möts den ideella sektorns visioner, näringslivets affärsmässighet och den offentliga sektorns samhällsansvar, och barnen leker, lånar, byter och lär sig på ett lustfyllt sätt om miljö, hållbarhet och barns rättigheter. 

Soledads övertygelse om att affärsmässiga metoder är användbara och nödvändiga för att nå sociala mål visar att det inte behöver finnas någon motsättning mellan att göra gott och att tjäna pengar. Soledad Piñero Misa har med sitt sociala engagemang gjort sig väl värd Svenska Spahotells utmärkelse Årets KURage.” 

2010 Bert Sundström, journalist SVT

”Orädd och fokuserad på sin uppgift rapporterar Bert Sundström om oroligheter och skeenden för att hålla oss vanliga medborgare uppdaterade om vad som händer i vår omvärld. Utan sådana ytterst modiga människor som Bert hade vi inte fått ta del av nyheter levererade direkt från plats, rakt ur stridens hetta. Bert Sundström har med sitt okuvliga mod i sitt yrke som journalist gjort sig väl värd utmärkelsen Årets KURage.” 

2009 Pär Johansson, Glada Hudikteatern

"För sina insatser för utvecklingsstörda genom uppstartandet och drivandet av teatergruppen Glada Hudik. Pär har utvecklat den lilla amatörteatergruppen till en professionell ensemble vars produktioner idag byggs upp i samverkan med de mest framstående inom den svenska showbranschen."