Spabloggen

Blogg

Vi är så glada över att berätta att vi kommer att gästas av en helt galet fantastisk person på Spadagarna. En kvinna med extremt många strängar på sin lyra - och inte vilka strängar som helst. Annelie Pompe har besökt världens högsta punkt och varit i det djupaste vatten. Högt och lågt i bokstavlig bemärkelse. Hon är inte bara världsmästare, bergsbestigare, fridykare och äventyrare. Hon är även yogainstruktör, dykarinstruktör, författare, föreläsare, bloggare, planeträddare (och mycket mer) - och så bor hon på en husbåt tillsammans med sin spanska vattenhund Doglas. Just nu är hon med i utmaningen "Mästarnas Mästare".

Ni förstår att vi ser fram emot att lära känna den här kvinnan lite mer...:) Vi ses på Marstrands Havshotell 7-9 april 2019.

På Färna Herrgård i Bergslagen handlar det mycket om att erbjuda smakupplevelser utöver det vanliga. Herrgårdens köksmästare sätter menyn efter årstiderna och vad som erbjuds i köksträdgården.

Vid förra seklet fanns det en blomstrande handelsträdgård med äppelträd och stora odlingar här. För några år sedan fick åkrarna som stått i träda, nytt liv genom Färna Odlingar. Nu finns här 50.000 svartvinbärsplantor och 20.000 rabarberplantor som blir till sylt, chutney, dryck och glögg. 

Gästerna på Färna Herrgård & Spa har under flera år kunnat avnjuta dessa goda bär i desserter, matlagning, dryckespaket mm.

-Det är verkligen ett privilegium att kunna servera förädlade råvaror från vår egen mark, säger Wenche Engström, VD på Färna Herrgård & Spa stolt.

Nu har Färna Odlingar tagit fram en sortren svartvinbärsglögg som från och med den 1 november finns att köpa på Systembolaget.

- Glöggen är tillverkad av vår fina svartvinbärssort Ben Conan, berättar Johan Matsanders, ägare av Färna Odlingar.

- Färgen är djupt mörk med rik doft och smaken fyllig med inslag av lakrits och körsbär. Balansen mellan syra och sötma framhäver bärens mogna karaktär. Glöggen passar utmärkt som aperitif eller sällskapsdryck genom hela vintern, avslutar Johan.